GRENZELOZE INCASSO OPLOSSINGEN

Nationale incasso

Heeft uw klant nog steeds niet betaald? Schakel dan nu European Credit Control voor uw nationale incasso opdracht. Waar mogelijk behouden wij natuurlijk uw klantrelatie.

In Nederland is het voor een juiste incassopraktijk nodig dat u op de hoogte bent van een groot aantal onderwerpen die waarschijnlijk voor u geen alledaagse kost zijn. Verzuim, de verplichtingen van de koper en die van de verkoper alsook wat is toegestaan als er niet wordt betaald zijn onderwerpen waar ECC u bij kan helpen. In geval er niet wordt betaald dient u zich (zeker als het om een consument gaat) aan in de wet vastgelegde regels te houden.

Besluit vergoeding buitengerechtelijke incassokosten

Sinds 1 juli 2012 is het Besluit vergoeding buitengerechtelijke incassokosten, beter bekend als “Wet Incassokosten” (WIK) in werking getreden. Als u te maken heeft met consumenten dan bent u aan specifieke regels uit dit besluit gebonden, wat betreft debiteurenbeheer en incasso. Neem contact met ons op voor ondersteuning en uitleg op dit gebied of download de standaard brieven hier.

Goede incasso brengt geld op

De afdeling incasso is bij veel bedrijven een ondergeschoven kindje. En dat is jammer, want een goede procedure voor incasso, die naadloos aansluit op uw debiteurenbeheer, zal altijd zorgen voor betere bedrijfsresultaten en meer cashflow. European Credit Control kan het incassoproces en debiteurenbeheer voor u in goede banen leiden.

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het uit handen geven van uw debiteurenvorderingen. Maar hoe strakker deze processen zijn geregeld, hoe lager de kosten uitvallen. Een goede inrichting van uw debiteurenbeheer en een strak aansluitend incassotraject brengt u geld op, waardoor de kosten uiteindelijk tot vrijwel nihil kunnen worden teruggebracht.

Algemene Voorwaarden

In Nederland zijn, ingegeven door de EU commissie, specifieke regels van kracht betreffende het gebruik van algemene voorwaarden. Wilt u uw algemene voorwaarden laten controleren, opstellen of verbeteren, neem dan nu contact met ons op. Lees ook onze blogs over algemene voorwaarden.

Dien meteen uw vordering in!


Vul hier het formulier in en wij gaan meteen voor u aan de slag. Vordering indienen

Nu advies nodig? Wacht niet langer en neem contact op!


Neem nu contact met ons op of stel uw vraag online!
Contact
 • European Credit control doet mijn volledige debiteurenbeheer. Zeer open communicatie en meedenken hoe incassozaken voorkomen kunnen worden. Voor iedere onderneming klein of groot kan ik European Credit Control aanbevelen.

  Nico van der Zaan - Eigenaar Social Elephant BV

 • European Credit Control doet onze facturering en debiteurenbeheer. Ontzettend tevreden hierover. Sinds zij dit voor ons doen is werk uit handen genomen dat anders heel veel tijd kost voor ons. Ook betalen onze klanten nu altijd op tijd wat ook veel stress en tijd scheelt. Hierdoor is het klantencontact veel beter geworden en kunnen wij ons richten op datgene waar we goed in zijn: videocontent maken waar onze klanten blij van worden. Ook heeft European Credit Control sinds ze voor ons gestart zijn twee rechtzaken gevoerd in een juridisch dispuut en met succes afgerond. To the point, snel en heel effectief. Heel blij mee.

  Patrick Don - Eigenaar Briteminds Media

 • European Credit Control behandeld voor ons de incasso in het buitenland sinds 2011 naar volle tevredenheid. Zij incasseren voor ons voornamelijk binnen de EU maar ook in Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. ECC maakt gebruik van een systeem waarin wij al onze vorderingen ongeacht het land van de debiteur, op de voet kunnen volgen. Dit geeft helderheid in de afhandeling. Waar nodig maken zij gebruik van de verkorte Europese procedures als het nodig blijkt om gerechtelijk de vordering af te dwingen. Omdat deze stappen in het land van de debiteur worden ondernomen wordt veel geld bespaard. De tarieven voor juridische ondersteuning zijn zeer gunstig en op maat. Wij zijn blij met hun dienstverlening.

  Tom van den Hurk - Credit Manager EMEA & APAC

 • Sinds juni 2016 beheert ECC het incaseren van onze vorderingen. Wij versturen zelf de herinneringen en aanmaningen. Als betaling alsnog uitblijft dragen wij de vordering aan European Credit Control over. Wij zijn over hun dienstverlening zeer tevreden. De lijnen zijn erg kort en er wordt snel en duidelijk gereageerd op onze vragen en e-mails. Ook wordt 95% van de uit handen gegeven zaken alsnog geïncasseerd en ontvangen wij hierover zelfs nog wat rente en kostenvergoeding. En mocht deze minnelijke incasso niet lukken dan verzorgen zij ook de juridische gang naar de rechtbank. Kortom, een prettig en goed incassobureau waarmee het prettig zakendoen is en die de incasso’s op een correcte en nette manier verzorgt.

  Fred van der Bruggen - Finance