GRENZELOZE INCASSO OPLOSSINGEN

Debiteurenbeheer

Hoe kunt u zich beschermen tegen wanbetalers? Wat kunt u doen zodat u op tijd betaald krijgt? Is factoring iets voor u? Op al deze vragen, en nog veel meer, heeft European Credit Control een op uw situatie toegespitst antwoord. Want wij weten dat een goed georganiseerd debiteurenbeheer essentieel is voor uw bedrijfsvoering en cashflow.

Onderzoek wijst uit dat maar liefst vier op de tien facturen te laat wordt betaald, en 1.2% zelfs helemaal niet. (Bron: Atradius.) Dat lijkt misschien weinig, maar dat is het niet als u de enorme hoeveelheid facturen bij elkaar optelt, die er in een jaar wordt gegenereerd. Een strak debiteurenbeheer kan dan ook enorm veel verschil maken. Maar hoe zet u dat op? En wanneer schakelt u een incassobureau in, of zelfs een advocaat? Heeft u alles gedaan wat u volgens de wet moet doen voordat u een derde partij inschakelt? Wanneer begint u met rente berekenen en hoeveel? Allemaal vragen die u zich vast al eens gesteld heeft. En voor een ondernemer die óók in het buitenland levert, komt daar nog een groot aantal vragen bij…

Buitenlands debiteurenbeheer

U maakt natuurlijk al gebruik van Algemene Voorwaarden. Maar wat als uw (buitenlandse) afnemer dat ook doet? Dit noemt men ook wel de ‘Battle of Forms’. Welke voorwaarden zijn dan van toepassing? Voldoen uw voorwaarden aan de regels van de Europese Commissie? Welke mogelijkheden heeft u op het gebied van incasso en recht in het buitenland? Voldoet uw factuur aan de regels voor een grensoverschrijdende levering?

European Credit Control kan al deze vragen voor u beantwoorden, toegespitst op uw eigen situatie. Wij kunnen uw Algemene Voorwaarden evalueren in het licht van het product of de dienst die u verkoopt en de doelgroep die u voor ogen heeft. Vervolgens kunnen wij uw voorwaarden bewerken zodat ze voldoen aan alle regelgeving voor de landen waaraan u levert.

Tips voor het beheer van (buitenlandse) debiteuren:

 • Zorg dat uw factuur aan alle eisen voldoet voor een (grensoverschrijdende) factuur. De vereisten vindt u hier.
 • Zorg dat uw Algemene Voorwaarden in de taal zijn opgesteld van het land van uw debiteur, of tenminste in het Engels maar dan moet u er wél zeker van zijn dat uw debiteur deze taal spreekt.
 • Zorg dat u elke opdracht of bevestiging van uw klanten controleert op vermeldingen of verwijzingen naar hun eigen Algemene Voorwaarden. Reageer hierop expliciet door te stellen dat alleen uw voorwaarden van toepassing zijn voordat u de opdracht aanneemt. Doet u dit niet, dan loopt u grote kans dat andere voorwaarden gelden dan de uwe!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Dien meteen uw vordering in!


Vul hier het formulier in en wij gaan meteen voor u aan de slag. Vordering indienen

Nu advies nodig? Wacht niet langer en neem contact op!


Neem nu contact met ons op of stel uw vraag online!
Contact
 • European Credit Control doet onze facturering en debiteurenbeheer. Ontzettend tevreden hierover. Sinds zij dit voor ons doen is werk uit handen genomen dat anders heel veel tijd kost voor ons. Ook betalen onze klanten nu altijd op tijd wat ook veel stress en tijd scheelt. Hierdoor is het klantencontact veel beter geworden en kunnen wij ons richten op datgene waar we goed in zijn: videocontent maken waar onze klanten blij van worden. Ook heeft European Credit Control sinds ze voor ons gestart zijn twee rechtzaken gevoerd in een juridisch dispuut en met succes afgerond. To the point, snel en heel effectief. Heel blij mee.

  Patrick Don - Eigenaar Briteminds Media

 • European Credit Control behandeld voor ons de incasso in het buitenland sinds 2011 naar volle tevredenheid. Zij incasseren voor ons voornamelijk binnen de EU maar ook in Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. ECC maakt gebruik van een systeem waarin wij al onze vorderingen ongeacht het land van de debiteur, op de voet kunnen volgen. Dit geeft helderheid in de afhandeling. Waar nodig maken zij gebruik van de verkorte Europese procedures als het nodig blijkt om gerechtelijk de vordering af te dwingen. Omdat deze stappen in het land van de debiteur worden ondernomen wordt veel geld bespaard. De tarieven voor juridische ondersteuning zijn zeer gunstig en op maat. Wij zijn blij met hun dienstverlening.

  Tom van den Hurk - Credit Manager EMEA & APAC

 • Sinds juni 2016 beheert ECC het incaseren van onze vorderingen. Wij versturen zelf de herinneringen en aanmaningen. Als betaling alsnog uitblijft dragen wij de vordering aan European Credit Control over. Wij zijn over hun dienstverlening zeer tevreden. De lijnen zijn erg kort en er wordt snel en duidelijk gereageerd op onze vragen en e-mails. Ook wordt 95% van de uit handen gegeven zaken alsnog geïncasseerd en ontvangen wij hierover zelfs nog wat rente en kostenvergoeding. En mocht deze minnelijke incasso niet lukken dan verzorgen zij ook de juridische gang naar de rechtbank. Kortom, een prettig en goed incassobureau waarmee het prettig zakendoen is en die de incasso’s op een correcte en nette manier verzorgt.

  Fred van der Bruggen - Finance