Debiteurenbeheer

Hoe kunt u zich beschermen tegen wanbetalers? Wat kunt u doen zodat u op tijd betaald krijgt? Is factoring iets voor u? Op al deze vragen, en nog veel meer, heeft European Credit Control een op uw situatie toegespitst antwoord. Want wij weten dat een goed georganiseerd debiteurenbeheer essentieel is voor uw bedrijfsvoering en cashflow.

Onderzoek wijst uit dat maar liefst vier op de tien facturen te laat wordt betaald, en 1.2% zelfs helemaal niet. (Bron: Atradius.) Dat lijkt misschien weinig, maar dat is het niet als u de enorme hoeveelheid facturen bij elkaar optelt, die er in een jaar wordt gegenereerd. Een strak debiteurenbeheer kan dan ook enorm veel verschil maken. Maar hoe zet u dat op? En wanneer schakelt u een incassobureau in, of zelfs een advocaat? Heeft u alles gedaan wat u volgens de wet moet doen voordat u een derde partij inschakelt? Wanneer begint u met rente berekenen en hoeveel? Allemaal vragen die u zich vast al eens gesteld heeft. En voor een ondernemer die óók in het buitenland levert, komt daar nog een groot aantal vragen bij…

Buitenlands debiteurenbeheer

U maakt natuurlijk al gebruik van Algemene Voorwaarden. Maar wat als uw (buitenlandse) afnemer dat ook doet? Dit noemt men ook wel de ‘Battle of Forms’. Welke voorwaarden zijn dan van toepassing? Voldoen uw voorwaarden aan de regels van de Europese Commissie? Welke mogelijkheden heeft u op het gebied van incasso en recht in het buitenland? Voldoet uw factuur aan de regels voor een grensoverschrijdende levering?

European Credit Control kan al deze vragen voor u beantwoorden, toegespitst op uw eigen situatie. Wij kunnen uw Algemene Voorwaarden evalueren in het licht van het product of de dienst die u verkoopt en de doelgroep die u voor ogen heeft. Vervolgens kunnen wij uw voorwaarden bewerken zodat ze voldoen aan alle regelgeving voor de landen waaraan u levert.

Tips voor het beheer van (buitenlandse) debiteuren:

  • Zorg dat uw factuur aan alle eisen voldoet voor een (grensoverschrijdende) factuur. De vereisten vindt u hier.
  • Zorg dat uw Algemene Voorwaarden in de taal zijn opgesteld van het land van uw debiteur, of tenminste in het Engels maar dan moet u er wél zeker van zijn dat uw debiteur deze taal spreekt.
  • Zorg dat u elke opdracht of bevestiging van uw klanten controleert op vermeldingen of verwijzingen naar hun eigen Algemene Voorwaarden. Reageer hierop expliciet door te stellen dat alleen uw voorwaarden van toepassing zijn voordat u de opdracht aanneemt. Doet u dit niet, dan loopt u grote kans dat andere voorwaarden gelden dan de uwe!

Dien meteen uw vordering in!

Vul hier het formulier in en wij gaan meteen voor u aan de slag.

Nu advies nodig? Wacht niet langer en neem contact op!

Neem nu contact met ons op of stel uw vraag online!