GRENZELOZE INCASSO OPLOSSINGEN

TomTom en European Credit Control

Over de samenwerking tussen TomTom en ECC

TomTom bestaat uit meerdere entiteiten of business units. Voor enkele van deze business units verzorgt European Credit Control al sinds 2011 alle incasso in Europa, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en Australië. Maandelijks wordt de batch debiteuren doorgezet naar het behandelsysteem van European Credit Control. In de afgelopen 3 jaar was dat voor iets meer dan 5,5 miljoen euro.

De hoofdmoot van de vorderingen komt van TomTom Telematics maar in totaal beslaan de vorderingen slechts een fractie van de omzet van TomTom Telematics die in 2017, 162 miljoen bedroeg. Via het behandelsysteem ECCO* belanden de vorderingen direct bij de behandelaren in de diverse landen van de debiteuren. Binnen 24 uur na het inlezen van de batch is er al een sommatie naar de debiteur verstuurd. Deze is geschreven in de taal van de debiteur. De debiteur kan contact opnemen in zijn eigen taal. Bij betaling kan de debiteur gebruikmaken van een lokale derdengeldenrekening.

Waarom heeft TomTom voor European Credit Control gekozen?

Grensoverschrijdend

De vorderingen van TomTom zijn nagenoeg alleen business to business. Door alle AR/AP activiteiten onder te brengen in een Shared Service Center in Nederland, heeft elk van hun vorderingen een grensoverschrijdend karakter. Hierdoor is de toepassing van Europese regelgeving en het gebruik van Europese verkorte procedures een stuk gemakkelijker. Het grensoverschrijdende karakter is immers een voorwaarde voor het gebruik van deze procedures. European Credit Control heeft een (partner)kantorennetwerk waardoor de gehele EU wordt gedekt. Deze kantoren behoren stuk voor stuk tot de betere advocatenkantoren van het betreffende land. De medewerkers hebben allemaal een opleiding op HBO/WO niveau en zijn doorgewinterde incassanten die oog hebben voor de inbreng van de debiteur, uw klant, zonder uw belangen uit het oog te verliezen. Al deze kantoren maken gebruik van hetzelfde centrale behandelsysteem ECCO.

Flexibiliteit

European Credit Control bediend TomTom in alle landen van de EU. Wij behandelen net zo gemakkelijk een gerechtelijke procedure in Estland als in Spanje. European Credit Control kent de producten van TomTom door en door vanwege de langdurige samenwerking. Beleidsregels zijn bekend en daarop kan steeds de aanpak van de vorderingen worden bijgesteld, zelfs op dossierniveau. Deze flexibiliteit is bijzonder waardevol voor TomTom. Het draait immers erom de klant te behouden en niet om deze verder in het harnas te jagen met een incassoprocedure. Een individuele aanpak van de vordering is daarbij heel belangrijk.

Om de hoek

Voor díe debiteuren die dan onterecht echt niet willen betalen, verzorgt European Credit Control het gehele juridische traject. Dit begint met de dagvaarding volgens EU regelgeving of met gebruik van nationale procedures waar dit meer opportuun is. Doordat European Credit Control bij de debiteur “om de hoek” zit, wordt ook de procedure gevoerd bij de rechtbank bij de debiteur “om de hoek”. Het voordeel hiervan is dat er geen extra tijd verloren gaat voor internationale betekening**. Het traject wordt verzorgt tot aan het einde van de executie van het vonnis ook door een deurwaarder in de buurt van de debiteur.

Minder kosten

Ook zijn er veel minder vertaal- en ander juridische kosten nodig. Het is zeer wel mogelijk om op een buitenlandse debiteur, hier in Nederland een vonnis te krijgen. Via het centrale gerecht voor Europese procedures in Den Haag bestaat die mogelijkheid. De kosten om dat hier te doen zijn echter enorm in vergelijking met dezelfde procedure in bijvoorbeeld Frankrijk. Om een voorbeeld te geven:

Een vordering van € 1.000,- op een Franse debiteur, kost in Nederland (Den Haag) € 476,- aan griffierecht tegen € 29,04 (!!) in Frankrijk. En doordat European Credit Control in Frankrijk samenwerkt met een gerenommeerd deurwaarderskantoor in Parijs zijn de kosten voor betekening ook velen malen lager dan een betekening vanuit Nederland laten verrichten. Daarenboven worden ook de vertaalkosten beperkt doordat de procedure in de taal van de debiteur wordt gevoerd. In de meeste EU landen zijn de kosten lager dan in Nederland.

ECCO

Met ECCO kan TomTom alle vorderingen real-time volgen of deze nu loopt in Ierland of in Griekenland. Op dossier niveau zijn de conversatie met de debiteur te zien en de opbouw van de vordering incluis de bijkomende kosten. Op macro niveau laat ECCO de aantallen vorderingen per land zien. De verdeling in diverse valuta wordt weergegeven, betalingen en de redenen waarom een dossier gesloten wordt ect, ect.

TomTom koos voor European Credit Control; U ook?

 • Al 7 jaar een betrouwbare partner voor TomTom
 • European Credit Control is gespecialiseerd in grensoverschrijdende incasso
 • Ook Nederlandse incasso-opdrachten worden met een zelfde expertise behandeld
 • Wij bieden grote flexibiliteit in de behandeling van uw vordering
 • European Credit Control zit bij uw debiteur”om de hoek”
 • Met onze werkwijze heeft u veel minder kosten

Heeft u vorderingen in Nederland of Europa? Of wilt u in Europa uw goederen of diensten afzetten? Wilt u weten wat wij voor U kunnen betekenen? Wij dienen u graag van advies. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of informatie.

Stuur een e-mail naar contact@europeancreditcontrol.eu of bel +31 (0)20 4090400

*European Credit Control Overview

**Dit kan oplopen tot 3 maanden extra

Deel dit verhaal:

Dien meteen uw vordering in!


Vul hier het formulier in en wij gaan meteen voor u aan de slag. Vordering indienen

Nu advies nodig? Wacht niet langer en neem contact op!


Neem nu contact met ons op of stel uw vraag online!
Contact
 • European Credit Control doet onze facturering en debiteurenbeheer. Ontzettend tevreden hierover. Sinds zij dit voor ons doen is werk uit handen genomen dat anders heel veel tijd kost voor ons. Ook betalen onze klanten nu altijd op tijd wat ook veel stress en tijd scheelt. Hierdoor is het klantencontact veel beter geworden en kunnen wij ons richten op datgene waar we goed in zijn: videocontent maken waar onze klanten blij van worden. Ook heeft European Credit Control sinds ze voor ons gestart zijn twee rechtzaken gevoerd in een juridisch dispuut en met succes afgerond. To the point, snel en heel effectief. Heel blij mee.

  Patrick Don - Eigenaar Briteminds Media

 • European Credit Control behandeld voor ons de incasso in het buitenland sinds 2011 naar volle tevredenheid. Zij incasseren voor ons voornamelijk binnen de EU maar ook in Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. ECC maakt gebruik van een systeem waarin wij al onze vorderingen ongeacht het land van de debiteur, op de voet kunnen volgen. Dit geeft helderheid in de afhandeling. Waar nodig maken zij gebruik van de verkorte Europese procedures als het nodig blijkt om gerechtelijk de vordering af te dwingen. Omdat deze stappen in het land van de debiteur worden ondernomen wordt veel geld bespaard. De tarieven voor juridische ondersteuning zijn zeer gunstig en op maat. Wij zijn blij met hun dienstverlening.

  Tom van den Hurk - Credit Manager EMEA & APAC

 • Sinds juni 2016 beheert ECC het incaseren van onze vorderingen. Wij versturen zelf de herinneringen en aanmaningen. Als betaling alsnog uitblijft dragen wij de vordering aan European Credit Control over. Wij zijn over hun dienstverlening zeer tevreden. De lijnen zijn erg kort en er wordt snel en duidelijk gereageerd op onze vragen en e-mails. Ook wordt 95% van de uit handen gegeven zaken alsnog geïncasseerd en ontvangen wij hierover zelfs nog wat rente en kostenvergoeding. En mocht deze minnelijke incasso niet lukken dan verzorgen zij ook de juridische gang naar de rechtbank. Kortom, een prettig en goed incassobureau waarmee het prettig zakendoen is en die de incasso’s op een correcte en nette manier verzorgt.

  Fred van der Bruggen - Finance